Het verhaal achter Momentic

Hey, ik ben Yoeran, een ontwerper en computernerd uit Rotterdam. Ik ben Momentic gestart vanuit de passie om toffe illustraties te maken met hulp van computer code. Door de jaren heen heb ik veel visualisaties en illustraties gemaakt met creative coding, dit waren vaak leuke experimenten, maar bleven vaak kleine abstracte kunstwerkjes waar ik niks mee deed.

In 2019 stonden meerdere vrienden in mijn naaste kring op het punt om een mooie gezinsuitbreiding te krijgen. Al nadenkend over een leuk kraamcadeau bedacht ik me dat het een heel tof en persoonlijk cadeau zou zijn om met mijn creative coding een uniek kunstwerk te maken. Iets wat dicht bij mij lag, maar ook een mooi en symbolische waarde had. En zo waren de eerste kraamcadeau posters geboren.

In 2021 besloot ik dat deze unieke kunstwerkjes ook leuk konden zijn voor andere mensen om cadeau te doen en zo is Momentic ontstaan. Elke poster is gericht op een specifiek thema en is uniek op basis van de ingevulde informatie. Zo zit er in elke poster een stukje unieke digitale DNA voor de ontvanger, maar is er ook ruimte voor de cadeaugever om daar nog een persoonlijke twist aan te geven, bijvoorbeeld door het kiezen van kleuren, een persoonlijk bericht of andere stijlkeuzes.

Momenteel bestaat de collectie uit drie thema's: Een kraamcadeau wat de geboorte en het nieuwe gezin symboliseert. Een naamposter om een prachtige naam in het zonnetje te zetten. En een prachtige poster die een speciale liefdevolle dag symboliseert zoals een trouwdag, eerste date of een ander speciaal moment. De collectie blijft altijd groeien, zo zijn er prachtige posters in de maak met horoscopen, maanstanden, memoriam voor een sterfdag, speciale locaties en nog veel meer!